At lege er en helt afgørende del af det at være barn og udvikle sig. Det er her, vi formes, styrkes og udvikler vores kreativitet og sanser. Gennem legen lærer vi at agere og håndtere den verden, vi er en del af, og samtidigt er det et frirum fra hverdagen, og de regler den indeholder. Ikea lancerer derfor en helt ny kollektion dedikeret til at slippe fantasien løs og bare lege.

Artiklen fortsætter under galleriet…

Kollektionen Lustigt indeholder alt fra puslespil og kreative malebøger, der kræver ro og fokus, og som udvikler logisk tænkning og motoriske færdigheder, til sjippetorv med LED-lys og en velcrodartskive med dertilhørende velcrobolde, som kræver energi og bevægelse.

– Vi har skabt en kollektion, der udfordrer fantasien. Lustigt skal kunne samle familien og få store som små til at skabe deres egne regler for, hvordan de leger. Leg har nemlig også en enormt positiv effekt på voksne, så vi håber, de vil lege med, siger Julie Grue, Commercial PR Responsible fra Ikea Danmark.

Forud for kollektionen Lustigt ligger blandt andet den tredje Play Report fra Ikea, der udgør verdens hidtil største undersøgelse om leg. Play rapporten består blandt andet af otte måneders intens research og 352 interviews af personer mellem to og 90 år.

Første del af kollektionen Lustigt bliver tilgængelig i de danske varehuse fra oktober. Nye produkter i kollektionen lanceres i starten af 2019. Alle produkter er designet i materialer af højeste kvalitet, så de kan holde i flere generationer ligesom at størstedelen af materialerne kan genanvendes, når de en dag trænger til et nyt liv.