Indretning af badeværelset skal passe med husets stil

Indretning af badeværelset skal tage højde for, at badeværelset er et af hjemmets absolutte hjerterum - et lille privat refugium, hvor alle sanser skal i spil.

Kvänum har – med fokus på netop badets særlige status – specialiseret sig i indretning af badeværelset med baderumselementer og eksklusivt tilbehør, der matcher enhver byggestil og tidsepoke.

Udover rå funktion har det moderne badeværelse potentialet til at være et vigtigt rekreativt sanserum, hvor det er helt legalt at tage en pause fra hverdagens hektiske puls. Det stiller krav til indretningen og til materiale- og farvevalg, som gerne skal tale til sanserne. Den dialog vil Kvänum gerne være med til at understøtte og de tilbyder i den sammenhæng ikke blot baderumselementer og inventar, men også rådgivning og assistance til indretningen af et af hjemmets helt centrale rum.

– Badeværelset er et særligt rum, hvor rigtig mange ting skal gå op i en højere enhed. Det handler om at få truffet nogle gode valg, som ikke blot resulterer i et smukt og funktionelt bad, men som også harmonerer med hjemmets stil i øvrigt, forklarer Kvänums danske marketingchef, arkitekt Dorthe Due Theilade, der har stor indsigt i stilarter og byggestil.

Hun forklarer videre, at man skal tage huset stil med i sine overvejelser omkring indretning af badeværelset.

– Det er altid en god idé at indrette badeværelset således at materialer, form og farver matcher husets eller lejlighedens stil – uanset om den er klassisk eller moderne, om det er en 1950’bolig, en funkis-villa eller rammen er sat i slutningen af 1800-tallet. Med de rigtige valg er det muligt både at få et dejligt badeværelse og at etablere en rød tråd igennem hele boligen, uddyber Dorthe Due Theilade.

En historisk rejse i indretning af badeværelset

Kvänum har specialiseret sig i elementer, der stilmæssigt rammer ned i stort set alle epoker og i Kvänums butikker kan man tage på en historisk tidsrejse, der kan tage sin begyndelse i det klassiske patricierhus fra slutningen af 1800-tallet til starten af 1900-tallet.

Således har de håndmalede Broby-låger i farven Dunhvid synlige hængsler og autentiske knopper i krom. Broby fra Kvänums i-serie har karakter af at være et oprindeligt møbel, skabt til rummet. Dette understreges af den brede forramme og af fodpanelet, der ligger udenpå.

Det historiske nedslag i serien Cool Classic er fra 1930 – 1950, afhængigt af farvevalget. Stilen er rendyrket funkis og de fritstående møbler føjer autentiske lag til indretningen. De chokoladefarvede vægge giver kant til Cool Classic universet, hvorfra de overfalsede Trolle låger i kuløren Sand er hentet.

Et moderne og enkelt look, der rammer ned i det nye årtusinde, opnås med den grebsløse Grip låge i 22 millimeter valnød med fineret overflade og fokus på de horisontale linjer.

Turen rundt i Kvänums våde univers slutter tilbage i patriciervillaen – eller hos den modige individualist, der vover at skabe sit eget personlige baderum med ekspressivt tapet, håndlavede fliser og bronzearmatur. Det forunderlige bad kan opleves i Kvänums showroom i Lyngby.